trendyol

Trendyol Kuryesi Olmak ?

Son zamanlarda en çok merak edilen ve sorulan sorulardan biri “Trendyol Kuryesi Olmak”. Bize de sektörün içerisinde olduğumuzdan dolayı çevremizden yoğun olarak gelen bir soru bu.  

Pandemi sürecinin başlamasıyla beraber birçok kişi ya işinden çıktı ya da bir şekilde işinden uzaklaştı. İş kaybı yaşayan ve/veya mevcut işinde de özellikle bu sürecin etkisi ile memnun olmayan kişiler, yine pandemi etkisi ile ön plana çıkan bir iş alanı olan e-ticaret ve yan iş kolları hakkında daha fazla ilgili olmaya başladı.

Biz de sorulan bu soruyu merak ettik ve sizler için araştırdık. 

Trendyol Kuryesi Olmanın Şartları Nelerdir ?

Burada tüm şartları tek tek incelemeyeceğiz ama genel olarak bu işe başlamanız için gerekli olan iki şey “Basit Usulde Vergi Mükellefi Olmak” ve 2016 yılı ve üzeri bir panelvan aracınızın olmasıdır. Halen hazırda eğer bu iki şartı karşılıyorsanız bu iş sizin için gayet mantıklı ve yapılabilir bir iş olarak görünmektedir.

Ya yeniden başlayacaksam ?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi istenilen şartları halen hazırda karşılıyorsanız eğer bu iş sizin için ek bir maliyet gerektirmemekte ve yapabileceğiniz bir iştir.

Fakat eğer bu imkanlar elinizde hazır değil ise o zaman bizim araştırmalarımız sonucu çok da sizi memnun edeceğini sanmıyoruz. Çünkü işe başlama maliyetlerinizi ve sadece bu iş için altına girdiğiniz aylık sabit maliyetleri çıkardığınızda o zaman mantıklı olmaktan çıkıyor. En azından mantıksız demeyelim fakat halk arasında yaygınlaşan muhteşem kazançlar getiren iş söylentilerinin dışında kalıyor.

Şöyle ki;  maliyetler ve gereklilikler.. ( aracınız olduğunu var sayıyoruz )

  • Araç Yakıtı ve Sigorta, Kasko gibi tüm giderler size ait.
  • Şirket açılış masrafları, aylık muhasebe ücreti, bağkur, kdv ve gelir vergisi gibi vergiler size ait.
  • Günlük yemek giderleri size ait.

Yani ortalama olarak bildiğiniz bir semtte bile çalışacak olsanız, tahmini dağıtımını yapabileceğiniz paket sayısı 120 civarında olarak belirtilse de bizim düşüncemiz 40-50 civarında olacağıdır. Ki istanbul şartlarında bu sayıları hesaplarken trafik, park yeri sorunu gibi sorunları sanırım hesaplamamışlar.

Paket başına da alacağınız rakam 4 TL + KDV olsa, günlük 50 paket üzerinden hesaplarsak 200 TL + KDV olacaktır. Pazar günleri çalışılmadığı için de aylıkta 26 gün çalıştığınızı düşünürsek “26×200=5200 TL” olacağını düşünüyoruz.

Bu gelirin içerisinden de ortalama olarak hesapladığımız 3050 TL gideri ( 1300TL Yakıt + 250 TL Muhasebe + 1000 TL Bağkur + 500 TL Yemek ) ve aklımıza gelmeyen giderleri çıkarsak, ki buna aracın amortismanı ve yıllık vergileri de eklendiğinde bize çok da mantıklı gelmiyor.

Biz araştırmalarımız sonucu vardığımız fikri bu şekilde belirtiyor, size bu işe girseniz de girmeseniz de başarılar ve bol kazançlar diliyoruz..

Fevkalade İşler Ailesi

Yazı oluşturuldu 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön