istanbulkart

İstanbulKart’a HES Kodu nasıl tanımlanır ?

Malum pandemi dönemindeyiz. Ve yine hayatımıza hiç bilmediğimiz tabirler, uygulamalar girdi ve girmeye de devam ediyor. Sağlık bakanlığının bulaşı azaltmak ve temaslı kişileri tespit etmek için yeni uygulamaya geçireceği toplu taşımada HES kodu dönemi başlıyor. 

Peki nedir bu “Toplu Taşımada Hes Kodu” uygulaması ?

15 Ocak’tan itibaren İstanbul’da yaşayan vatandaşların toplu taşımada kullandıkları İstanbul Kart artık HES kodu tanımlanmaz ise kullanılmayacak. Peki nasıl tanımlanacak bu HES kodu derseniz de bizim de merak ettiğimiz bu konuyu araştırdık ve size de bilgi vermek istedik.

İstanbul Kart’a HES Kodu Tanımlama

Öncelikle bir HES Kodu edinmeniz gerekiyor. Bu kodu da Sağlık Bakanlığının oluşturduğu ve pandeminin başından beri kullanımda olan “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “E-Devlet” uygulaması üzerinden ve “Kısa Mesaj” ile HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılarak ve 2023’e SMS olarak atabilir ve HES Kodunuzu alabilirsiniz.

Sonrasında ise edinmiş olduğunuz HES Kodunu “https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul” adresine girerek İstanbul Kart bilgileriniz ile HES Kodunuzu birbirine tanımlı hale getirebilirsiniz.

Biz denedik çalışıyor 🙂

Aman dikkat, işlemi yaparken İstanbul Kart ve HES kodunuzun yanınızda ve hazır olmasına dikkat edin.

Fevkalade İşler Ailesi

Yazı oluşturuldu 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön